Tuesday, March 6, 2007

Επικίνδυνη εθνικιστική έξαρση

Το κόλπο είναι παλιό! Πολύ παλιό!
Διαλέγουμε μια – για διάφορους λόγους – δελεαστική βιτρίνα, ρίχνουμε το δόλωμα και τσιμπάνε οι χάνοι!
Ποιοι χάνοι; Μα φυσικά οι αδαείς και οι άσχετοι! Και βέβαια – με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια – τονώνουμε και το ηθικό του μισαλλόδοξου εθνικιστή και αποκτούμε και νέους φανς!
Έτσι λοιπόν, έχουμε την ακόλουθη συνταγή:
Έφηβη ομοεθνής, κάτοικος Μοντάνα ΗΠΑ, με την βιτρίνα της μαθηματικής ιδιοφυΐας – άλλο πράγμα τα μαθηματικά μις Προμηθέα- Πυθία,(!!) και άλλο η σωστή κρίση – κάνει συρραφή από ανερμάτιστες απόψεις που ευρέως κυκλοφορούν σε αυτό το κωλάδικο, που λέγεται ίντερνετ και τις εμφανίζει σαν πρωτάκουστες και Διό-πνευστες θεωρίες!

Είναι για να γελάει ο κάθε πικραμένος, όχι με την κοπελίτσα φυσικά, μικρή είναι, σιγά – σιγά θα μάθει, από τα λάθη, αλλά με αυτούς τους ιθύνοντες νόες, που την άφησαν να γίνει ρόμπα λαχουρένια!

Ας αρχίσουμε από την γνωστή άποψη, που έχει κατακλύσει εδώ και μερικά χρόνια το ίντερνετ και μαζί και τα μυαλά ορισμένων φανατικών εθνικιστών, ότι όλο το σύμπαν είναι ελληνικό!
Λέει, λοιπόν, η γνωστή θεωρία, που αναμασάει η δεσποινίς Πυθία στην ομιλία της:

Εισαγωγικά Αυτή η ελληνική γλώσσα περικλείει τις λύσεις στα οικουμενικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Πληθώρα ερευνών και μελετών προσκομίζει συντριπτικά στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξε Ινδοευρωπαϊκή μητέρα γλώσσα, αλλά αντιθέτως η γονοποιός γλωσσική επίδραση, η οποία εισήγαγε στις διάφορες γλώσσες παγκοσμίως τα γνωστά λεκτικά στοιχεία, κοινά σήμερα σε αυτές, ασκήθηκε από την πανάρχαια ελληνική γλώσσα. Κλείνουν τα εισαγωγικά.

Sorry, Πυθία --Promethea μου, αλλά αντί να κάθεσαι να ψάχνεις τις αδιάψευστες (!!!) αποδείξεις περί μη ύπαρξης ινδοευρωπαϊκής γλώσσας σε αυτό το μαραφέτι, που λέγεται ιντερνέτι, άνοιξε και κάνα βιβλίο, πραγματικό βιβλίο όμως κι όχι ..πιξελικό για να ενημερωθείς σχετικά με το γεγονός ότι :

Για να απορρίψουμε την θεωρία περί ινδοευρωπαϊκών φύλων, πρέπει να απορρίψουμε κορυφαίους έλληνες γλωσσολόγους, όπως τον Σταματάκο, τον Κριαρά, τον Δημητράκο, τον Ανδριώτη, το μείζον λεξικό των Τεγόπουλου-Φυτράκη, τον Μπαμπινιώτη, αλλά και τον συντηρητικώτατο Χατζηδάκι, οι οποίοι με τις γλωσσολογικές έρευνές τους αποδεικνύουν την αλήθεια και ύπαρξη των ινδοευρωπαϊκών φύλων.
Επίσης, πρέπει να βρούμε μία άλλη λογικοφανή και επιστημονική εξήγηση για τις κοινές ρίζες στις γλώσσες των χωρών.
Και μην αυταπατώμαστε, παρασυρόμενοι από διάφορες ανερμάτιστες και μη επιστημονικά τεκμηριωμένες θεωρίες, πως όλοι οι λαοί μιλούν ελληνικά, αλλά…δεν το ξέρουν!!!

Σύμφωνα με την επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα ιστορικών και γλωσσολόγων, τα ινδοευρωπαϊκά φύλα είχαν ως αρχική κοιτίδα την περιοχή ανάμεσα στην Βαλτική και την Μαύρη θάλασσα, ή την Ασία.
Μετά την 5η χιλιετία π.Χ. χωρίστηκαν και μετακινήθηκαν σε μικρότερες ομάδες και εξαπλώθηκαν σε Ευρώπη και δυτική Ασία. Οι έρευνες των γλωσσολόγων αποδεικνύουν την ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία από τις ρίζες γλωσσών όπως η ινδοϊρανική, η χετιτική, η αλβανική, η ιταλική, η ελληνική, η αρμενική, η τοχαρική, η κέλτικη, η γερμανική και η βαλτοσλαβική. Οι πρωτοελληνικές διάλεκτοι ήταν αυτές,
που ομιλούνταν πριν τον 11ο αιώνα π.Χ.
Παράδειγμα είναι οι γλώσσες που αναπαριστάνονταν με τα σύμβολα της γραμμικής Α (Κρήτη, παλαιότερη επιγραφή στον δίσκο της Φαιστού: 1700 π.Χ.) και Β΄ (επιγραφές: Κρήτη, Πύλος και σε άλλα μέρη).

Από την άλλη υπάρχουν θεωρίες, που διατείνονται, ότι Έλληνες είναι λ.χ. και οι Ινδιάνοι Αναστάζι του Νέου Μεξικού, που ονομάζουν «τεονανακάτλ» το ιερό μανιτάρι τους, όπου τεο ίσον παραφθορά τού θεός, το νανα βγαίνει από το ναυς, και το κατλ από «τη ρίζα θάλατ-τα ή Θεττ-αλία»!
Δεν θα μακρηγορήσω περισσότερο στο συγκεκριμένο , αλλά θεωρίες, του τύπου, όλος ο πλανήτης είναι Έλληνες, δεν μπορεί παρά να είναι παραμυθάκι, που εξυπηρετεί όμως κάποιους ύποπτους και λίαν δόλιους εθνικιστικούς σκοπούς, ενώ συγχρόνως φιλοδοξεί να τονώσει το πεσμένο ηθικό του ταλαίπωρου νεοέλληνα!

Ευχαρίστως να συζητήσω περαιτέρω, με βάση όμως τεκμηριωμένες θεωρίες κι όχι φαντασιώσεις!

Στο θέμα του Βυζαντίου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων, είναι σίγουρο, ότι η ιστορία, που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία έχει παραποιηθεί.
Ο Κωνσταντίνος υπέγραφε σαν «Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας των Ρωμαίων» και η ελληνικότητα των βυζαντινών αυτοκρατόρων είναι όντως ένα ωραίο και βολικό για την Ευρώπη μύθευμα!

Συγκεκριμένα: Από τους 92 βυζαντινούς αυτοκράτορες κανείς δεν ήταν Έλληνας, με μόνη εξαίρεση την Ειρήνη την Αθηναία, που καταγόταν από την γενιά των Σαραντάπηχων.
Η δυναστεία των Λασκαριδών είχε Περσοαρμενική καταγωγή. Η δυναστεία του Κωνσταντίνου, (324-378)στην οποίαν ανήκε κι ο Ιουλιανός ο παραβάτης είχε καταγωγή από την Ιλλυρία. Η δυναστεία του Θεοδοσίου (379-457)είχε Ιβηρική καταγωγή. Ο τελευταίος αυτοκράτορας αυτής της δυναστείας, ο Μαρκιανός ήταν Ιλλυριός.
Η δυναστεία του Λέοντος (457-518) ήλκε την καταγωγή από Δακία (αρχαία Ρουμανία), Ισαυρία (ορεινή περιοχή της ΝΑ Μικράς Ασίας κατοικούμενη από βαρβάρους) και Ιλλυρία. Η δυναστεία του Ιουστινιανού (518-610) απαρτιζόταν από Σλάβους, έναν Θράκα, έναν Καπαδόκη κι έναν βάρβαρο τον Φωκά. Ο δε Ιουστινιανός ο Μέγας γεννήθηκε στο χωριό Ούσκοβο των Σκοπίων. Ονομαζόταν Ουτπράβα =Δίκαιος.
Η δυναστεία του Ηρακλείου (610-705) ήταν όλοι Αρμένιοι. Οι αυτοκράτορες εκτός δυναστείας ήταν οι: Φιλιππικός ή Βαρδάνης, Πάρθος (711-713), Αναστάσιος Β΄,Βάρβαρος (713 – 715) και Θεοδόσιος Γ΄ Αδραμιτινός ,Βάρβαρος (715 – 717).Η δυναστεία των Ισαύρων (717-829) ήταν από την Ισαυρία και Αρμενία.

Όμως η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας περί ελληνικότητας του Βυζαντίου, δεν έχει σαν βάση περίεργες θεωρίες συνωμοσίας, για να εισαγωγικά κρεουργηθεί κλείνουν τα εισαγωγικά το εξ αρχαιότητος πηγάζον αθάνατον ελληνικόν πνεύμα, αλλά για να βολέψει τα συμφέροντα των δυτικών σε σχέση με τις παραχωρήσεις εδαφών και προνομίων, που θα έκαναν ή δεν θα έκαναν στην Νότιο -- Ανατολική Μεσόγειο.

Ακούγεται στην ομιλία το ανεκδιήγητο :
«Με το χαμό των ελλήνων και τον θάνατο του ιδιοφυούς πνεύματος τους έπεσε το σκότος εις όλη την γη. Η ανθρώπινη ιστορία μπήκε στον Μεσαίωνα, στους αιώνες του σκότους, που όπως όλοι ξέρουμε ονομάζεται "the dark ages”. Ο ανθρώπινος ξεπεσμός κατά τον Μεσαίωνα οφείλετο στην προηγηθείσα βίαιη εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού.» ,
αφού προηγουμένως έχει γίνει αναφορά στον Νίτσε.

Για να δούμε, λοιπόν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την φράση.
Έπεσε σκότος σε όλη τη γη με το χαμό του ελληνικού πολιτισμού. Δηλαδή ο μόνος πολιτισμός, που εδύνατο να φωτίσει την γη ολόκληρη ήταν ο ελληνικός και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Τουτέστιν, βγάζουμε άχρηστους πολιτισμούς πανάρχαιους, τουτέστιν μηδενίζουμε την συμβολήν άλλων εθνών και κρατών στην πολιτιστική αρένα και ανάγουμε εαυτούς – τους Έλληνες δηλαδή – σε κάτι σαν υπεράνθρωπους!
Ιδού λοιπόν και ο Υπεράνθρωπος του Νίτσε!
Όλες μαζί, λοιπόν, οι θεωρίες, ατάκτως εριμμένες !

Αν ασχοληθεί κανείς με αυτήν την ας_την_ονομάσουμε_ομιλία, ενδελεχώς και γραμμή τη γραμμή, θα την δει να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Κι όχι, επειδή βέβαια, δεν εμπεριέχει ψήγματα αλήθειας.
Ίσα – ίσα, που αυτό είναι το στοιχείο εκείνο, που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Οι όποιες πικρές αλήθειες σχετικά με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, μπορεί να ευρίσκονται μέσα σε αυτές τις «αθώες και από άκρατη προς τον ελληνισμό αγάπη» γραμμένες αράδες!
Αλλά, όσο επικίνδυνος και θανατηφόρος είναι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η στείρα και τυφλή προσήλωση σε μια εθνικιστική εμμονή, που αρνείται να βαδίσει εμπρός και να συνεισφέρει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, αλλά οπισθοδρομεί σε μια ανέλπιδη και σαν κακόγουστη φάρσα προσπάθεια να αναβιώσει, αρχαίους πολιτισμούς και μονοδιάστατους και ατελείς θεούς, και μάλιστα όλα αυτά σε μια εποχή, που κατακτάται το διάστημα, που η πληροφορία και η ενημέρωση τρέχουν με ταχύτητα φωτός, που η ιατρική έχει επιτελέσει θαύματα και ο πανανθρώπινη ιδέα τείνει αργά, αλλά σταθερά να λάβει σάρκα και οστά!
Αυτήν ακριβώς την εποχή υπάρχουν θιασώτες του Άρη, τη Αφροδίτης και της Πυθίας! Υπάρχουν μονομανείς, που θέλουν να αβιώσουν τα Ελευσίνια μυστήρια, όταν οι άνθρωποι, μακράν της επιστημονικής γνώσης, έκαναν τελετές μαγείας και ξόρκια για να βρέξει!

Ας καγχάσουμε εδώ, για να μην αρχίσω τις ανάποδες δηλαδή!


Δεν πειράζει, μικρή μου Προμηθέα – Πυθία! Μικρή είσαι, σού συγχωρούνται κάποια ατοπήματα! Θα μεγαλώσεις και θα μάθεις! Φρόντισε μόνον να μη μάθεις κάποια πράγματα, the hard way.

Και μη ξεχνάς, ότι πάνω από φυλές και εθνικότητες και άλλα κέρατα βερνικωμένα, υπάρχουν οι ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ,
που προστάζουν ό,τι γεννιέται να πεθαίνει,
ό,τι ακμάζει να παρακμάζει
και ό,τι αρχίζει να τελειώνει!

Καλή μου Πυθία, Ολυμπία ή όπως αλλιώς σε λένε, τόσα μαθηματικά έμαθες, δεν εμπέδωσες ακόμα αυτά τα ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ;;;

Ατόπημα, μεγάλο ατόπημα για ένα μαθηματικό κεφάλι!

Λ.Κ.2007

9 comments:

Wrathchild said...

Το uber alles εχει πεθανει πες τους, μαζι εχει πεθανει και το παραμυθι των αωτερων φυλων.
Εχω βαρεθει την καραμελα του πολιτισμου μας οσο και τον πολιτισμο μας.Μονο αυτοι που εχουν ανυπαρκτο παρον ειναι τοσο προσκολημμενοι στο παρελθον τους
Επισης οποιοι σεβονται την ιστορια τους, πρωτα σεβονται την ιστορια των αλλων

lucy of wild flowers said...

@wrathchild,

καλησπέρα!
Ακριβώς! Η ανθρωπότητα έχει ήδη υποφέρει από τον μανιακό της αρίας φυλής και τώρα βρίσκουμε θιασώτες όλων αυτών των ύποπτων θεωριών μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, στην χώρα που γεννηθήκαμε, δλδ.
Αν άκουγε ο Σωκράτης θα έπαιρνε εκ νέου κώνειο!

markos-the-gnostic said...

συμφωνώ μαζί σου για τις άπειρες βλακείες των γνωστών ηλίθιων εθνικοφρόνων, αλλά η συγκεκριμένη ομιλία ήταν γεμάτη αλήθειες και χάρηκα πολύ που ειπώθηκαν σ αυτό το αηδιαστικά συντηρητικό περιβάλλον της ελληνορθόδοξης (μπλιαξ) ομογένειας

Pan said...

Δεν έχω διαβάσει ούτε είδα την ομιλία (αλήθεια, μπορείς να μου πεις εσύ από πού την βρήκες), γι'αυτό δεν θα εκφέρω άποψη. Έμεινα όμως, βάση των συμφραζομένων, με την αίσθηση ότι ο στόχος της ήταν να δείξει τον σκοταδισμό του χριστιανισμού. Επ'αυτού, έχεις κάτι να πεις;

lucy of wild flowers said...

@Μάρκο,
καλησπέρα!

Ήταν εντελώς σουρεάλ η όλη φάση!
Βρίσκω επικίνδυνες τέτοιες ομιλίες και απόψεις, που δεν ήταν καν δικές της!
Όσο για τον συντηρητισμό της ομογένειας, αυτή είναι μια γνωστή κατάσταση.

lucy of wild flowers said...

@pan,

ό,τι είχα να πω, νομίζω το έγραψα ήδη!
Όταν ανέφερα στο ποστ μου για "πικρές αλήθειες", αυτό ακριβώς εννοούσα. Τον σκοταδισμό και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό!

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω!

Την ομιλία την είδα στο Utube.

lucy of wild flowers said...

@pan,

η ομιλία υπάρχει
εδώ

Dr Moshe said...

Συγχαρητήρια για το κείμενο και για την οπτική σας γωνία.

Ως γλωσσολόγος δεν ανησυχώ για τις αστήρικτες απόψεις ενός παιδιού: χρόνος υπάρχει (και ευφυΐα αναμφισβήτητη) να μελετηθούν τα τεκμήρια και τα αντίστοιχα επιστημονικά εγχειρίδια.

Με στενοχώρησε πολύ περισσότερο το ιταμό ύφος, ο εμπαθής λόγος και η οργή με την οποία ένα μικρό κορίτσι φορτώθηκε από αυτή την ηλικία. Με λύπησε η έλλειψη αγωγής περισσότερο από την έλλειψη γνώσεων.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

lucy of wild flowers said...

@Dr. Moshe,

καλώς ήλθατε κι ευχαριστώ για το σχόλιο!
Εθίξατε ακριβώς το πρόβλημα!
Πόση άραγε ΟΡΓΗ μπορεί να φορτωθεί ένα παιδί σαν άγονο και βλαβερό κληροδότημα;
Δυστυχώς ευνοούνται τέτοιες συμπεριφορές και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αυτού του είδους οι θεωρίες στις νεανικές ψυχές.
Κι εμένα με λύπησε το ίδιο ακριβώς!
Καλό Πάσχα!