Friday, March 9, 2007

Βρε, ΟΥΣΤ !!


Το περιοδικό FORBES ανακοίωνωσε τους πλουσιώτερους ανθρώπους στον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι και ο Bill Gates, στην πρώτη θέση, αν δεν απατώμαι, με περιουσία που αγγίζει τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Με το ένα δέκατο αυτών των περιουσιών θα μπορούσαν να σωθούν από τον λιμό εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική και να τραφούν για 20 ζωές!

Τι θα τα κάνετε, βρε μαλάκες;

Τρία μέτρα χώμα αναλογεί και σε σάς, όπως σε όλους μας!

Βρε, ΟΥΣΤ !!

ΑΡΧΙ-Καθίκια !!!

16 comments:

Λύσιππος said...

Lucy, δες http://www.gatesfoundation.org

Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι φιλάνθρωποι που δεν τους γνωρίζουμε, αν δεν αφαιρέσουμε τις γνωστές παρωπίδες περί χρήματος.

Ιουδας Ισκαριωτης said...

αα σε βρίσκω λάθος Λούσι μου, δεν μιλάμε για τα ίδια τρία μέτρα!
Ο Μπιλ θα θαφτεί με τιμές προέδρου, θα έχει τη θέα του, τα μνημεία του από πάνω, μιλάμε για ΣΟΥΠΕΡ ΛΟΥΞ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!

(ελπίζω να μην το παράκανα στο μπλακ χιουμορ)

Leigh-Cheri said...

Ματαιοδοξία, πλεονεξία, ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ!
Τι ψάχνεις να βρεις;

lucy of wild flowers said...

@Λύσιππε,
καλησπέρα!

Ναι, όλοι αυτοί διατηρούν κάποια ιδρύματα φιλανθρωπικά, και όλες οι δωρεές που κάνουν εκπίπτουν από την εφορία.
Οι φοροαπαλλαγές, σαν όφελος, είναι μεγαλύτερες από τα donations!
Τέλος πάντων!
Να πω ότι κάτι είναι κι αυτό;
Δυστυχώς δεν αρκεί...
Τα ποσά που έχουν στην κατοχή τους είναι σκανδαλώδη και εξαγριώνουν το κοινό αίσθημα!
Το όλο σύστημα είναι απλά απάνθρωπο!

lucy of wild flowers said...

@ιούδα,
καλησπέρα!

Μια χαρά βρίσκω το χιούμορ σου!
Άλλωστε, black, καρα-black (sic)
είναι η όλη κατάσταση, το χιούμορ τουλάχιστον μάς σώζει!

Και για να το συμπληρώσω,
θα πω, ότι τα ίδια σκουλήκια θα φουσκώσουν τις κοιλιές τους με τους βολβούς μας, τα αντεράκια μας και τα μυαλουδάκια μας...

Μπρρρρρ....

Τι λέω νυχτιάτικα!!!

lucy of wild flowers said...

@Leigh-Cheri μου,
καλησπέρα!

Ψάχνω!
Ψάχνω, αλλά δεν βρίσκω...
δυστυχώς...
:-(((

ismini said...

Λουσυ με εκπλήσεις , το οτι δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία των πλουσίων , δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους βρίζουμε !

Τουλάχιστον αυτά τα άτομα διαθέτουν μέρος των χρημάτων , έστω και για να εκπέσουν από την εφορεία , για βελτίωση διαβίωσης κάπων ομάδων του τρίτου κόσμου.

lucy of wild flowers said...

@Ισμήνη,
ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά όλα αυτά τα σκανδαλώδη ποσά, δεν τούς ανήκουν in the first place!
Αν είδες την ταινία Ματωμένο Διαμάντι, θα έχεις καταλάβει ίσως, πόσο αιματοβαμμένα είναι αυτά τα χρήματα.
Ακόμα και οι οίκοι μόδας απασχολούν ανήλικους σε τριτοκοσμικές χώρες, σε άθλιες συνθήκες εργασίας για να πλουτίζουν!
Καλό είναι να ενημερωνόμαστε για όλα αυτά, πριν εκφράσουμε άποψη!
Και κάτι άλλο!
Η φιλανθρωπία δεν έχει θέση σε υγιείς και ευνομούμενες κοινωνίες!

Anonymous said...

Lucy darling, "Η φιλανθρωπία δεν έχει θέση σε υγιείς και ευνομούμενες κοινωνίες", πολύ προχω σε βρίσκω και χαίρομαι, αλλά ολόκληρος εκκλησιαστικός μηχανισμός δηλώνει ως κύριο λόγο ύπαρξής του το φιλανθρωπικό έργο, μια και η κύρια αποστολή του (η σωτηρία της ψυχής, ντε), δεν φαίνεται να περπατάει... Κι εσύ λες ότι δεν είμεθα υγιής και ευνομούμενη πολιτεία; Πιπέρι θα σου βάλει στο στόμα ο Χριστόδουλος και τα καρακόλια του που περιφέρονται στα blogs :-Ρ

lucy of wild flowers said...

Ποτέ δεν φοβήθηκα να πω την άποψή μου!
Αλίμονο στις κοινωνίες, που στηρίζονται στην φιλανθρωπία
του κάθε
ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑ!!!

Anonymous said...

Εγώ δεν έγραψα τίποτα για ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, για την "εκκλησία" έγραψα που δηλώνει ότι η μη κυβερνητική οργάνωση "Αλληλεγγύη" προσφέρει το σημαντικότερο φιλανθρωπικό έργο στα Βαλκάνια (με λεφτά του ελληνικού κράτους, εχμμμ των φορολογουμένων φυσικά). Αν τη βάζεις κι αυτή στους ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, συμφωνώ! Αλλά να είσαι δίκαιη, μην κάνουμε χάρες εκεί που δεν πρέπει...

lucy of wild flowers said...

Η εκκλησιαστική περιουσία είναι ανυπολόγιστη!
Φυσικά και συγκαταλέγεται στους μεγαλοκαρχαρίες!
Happy now???

lucy of wild flowers said...

Και αν θες βάζε και το ονοματάκι σου!
Μη ντρέπεσαι καλέ!
:-)))

s.frang said...

Εγώ πιστεύω ότι η κρίση μας για τα άτομα, όπως κι αν πλούτισαν στα πλαίσια της "νομιμότητας", εξαρτάται από τη χρήση που έκαναν για τον πλούτο τους. Π.χ., ο ένας κάνει δουλειές με το κράτος και επενδύει τα (υπέρ-) κέρδη του σε ποδοσφαιρική ομάδα για να πιέζει τις κυβερνήσεις, ο άλλος κάνει επίσης δουλειές με το κράτος αλλά επενδύει τα (υπέρ-) κέρδη του σε ένα νοσοκομείο. Εγώ θα διάλεγα τον δεύτερο, εννοείται.

Και η ανατρεπτική επιλογή, θα τους πέταγα όλους και θα διάλεγα .... χμμμμ τί θα διάλεγα; Το κράτος; Οι φίλοι μου από τις τέως κομμουνιστικές χώρες ούτε στον ύπνο τους δεν θέλουν να ακούσουν κάτι τέτοιο!

Όσο για την εκκλησία που γράφει (και πολύ σωστά) ο ανώνυμος φίλος, εδώ δεν πρόκειται για οποιαδήποτε "κέρδη" από θεμιτές δραστηριότητες. Όπως λένε οι ίδιοι οι ανώτεροι κληρικοί, "ζούμε σαν πρίγκιπες" - χωρίς καμιά αιτιολογία, λέω εγώ, ούτε ηθική, ούτε πολιτική. Θα δημοσιεύσω σύντομα σχετικό κείμενο.

lucy of wild flowers said...

@Στέλιο μου,

εγώ εξέθεσα τις απόψεις μου και πιστεύω να έχεις καταλάβει το σκεπτικό μου!
Και στα σχόλια, που ήδη έγιναν, αναφέρω τι θεωρώ ΔΙΚΑΙΟ και όχι!
Οι φιλάνθρωποι είναι καλοί για να κοιμίζουν το κράτος-όχι με την έννοια του απολυταρχισμού, που υποθέτω, ότι τού προσδίδεις-και να το κάνουν να αδρανεί!

Όταν υπάρχει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, μισθοί για να ζουν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι, δεν βλέπω σε τι ωφελούν οι φιλάνθρωποι!

Όσο για την Αφρική και τις λοιπές τριτοκοσμικές κοινωνίες,
θέλουμε δεν θέλουμε έχουμε όλοι το βάρος τους στη συνείδησή μας!

Απλά, κάποιοι έχουν γαϊδουροποιηθεί και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Τι θα φάμε, τι θα πιούμε και τι θα αρπάξει o κ....
του....του....
censoria

(είσαι και ευαίσθητος εσύ στις "κακές" λέξεις...)
LOL

Ευχαρίστως πάντως να διαβάσω το ποστ σου!
:-)

s.frang said...

Θεωρητικά έχεις δίκιο, αλλά να βελτιώσεις ως ιδιώτης τη ζωή όλων των φτωχών και αναξιοπαθούντων στον κόσμο, όσο πλούσιος κι αν είσαι, αποκλείεται, τόσο πολλοί που είναι οι αναξιοπαθούντες και ανήμποροι. Μόνο σε περιορισμένο κύκλο μπορείς να κάνεις αγαθοεργίες, αν κι αυτές είναι κυρίως αρμοδιότητα του κοινωνικού κράτους, όπως γράφεις κι εσύ!

Έλα όμως που κάποιοι άνθρωποι έχουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν! Κάπου πρέπει να τα διοχετεύσουν. Εγώ, θα έβαζα λοιπόν, ένα θεμελιώδες κριτήριο διαφοροποίησης, πρώτον, πώς προέκυψαν τα λεφτά και δεύτερον, τι κάνουν με αυτά τα λεφτά!

Αν τα έβγαλε με αμφιλεγόμενους τρόπους, με λαθρεμπόριο όπλων, με ναρκωτικά, με προαγωγή γυναικών ή άλλες μαφιόζικες μεθόδους, τότε θα ήταν ντροπή να γίνουν αποδεκτά, αν και ο φτωχός, πεινασμένος και ασθενής δεν ενδιαφέρεται πώς προέκυψαν, αλλά τι θα φάει και πώς θα γίνει καλά.

Ας δούμε όμως αυτούς που τα κέρδισαν με τίμιο τρόπο! Ο ραλίστας Michael Schumacher τρέχει με τις κούρσες και κερδίζει με εμφανή τρόπο τεράστια ποσά από τον κίνδυνο που βάζει τη ζωή του. Ο μπασκετμπολίστας Michael Jordan, πήρε για τα 2 τελευταία χρόνια του στο Σικάγο κάπου 40 εκατ. δολάρια (αν θυμάμαι καλά) και τα κέρδισε πηδώντας στα καλάθια και κάνοντας αριστοτεχνικά κόλπα! Και οι δύο έβγαλαν τα χρήματα μέσα από ένα κατακριτέο σύστημα εντυπωσιασμού και φανατισμού μεγάλου αριθμού ανθρώπων και με αξιοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των διαφημίσεων κ.ο.κ. Αυτά ανήκουν όμως στο σύστημα και δεν έχει νόημα να τα βάλουμε όλα μαζί στη συζήτηση.

Να τα φάνε όλα αυτά τα λεφτά ο Schumacher και ο Jordan αποκλείεται. Με τις δεκάδες εκατ. δολαρίων των προηγούμενων ετών έχουν φτιάξει ήδη σπίτια και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας άνθρωπος για την οικογένειά του. Το θέμα είναι τώρα: Τί θα τα κάνουν τα νέα εκατομμύρια; Θα αγοράσουν μια ποδοσφαιρική ή άλλη ομάδα και θα κάνουν τον παράγοντα για να παίρνουν δάνεια από τράπεζες και να εκβιάζουν με τους οπαδούς τις κυβερνήσεις; Ή θα φτιάξουν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, μια βιβλιοθήκη, ένα νοσοκομείο, ένα χώρο συναυλιών κλπ., τα οποία θα προσφέρουν σε πολλές γενιές ανθρώπων σημαντικές υπηρεσίες; Και ένα στάδιο ή γήπεδο να έφτιαχναν θα ήταν προσφορά, μόνο που αυτά λειτουργούν συνήθως σε επίπεδο παραγοντισμού και εκμετάλλευσης.

Εγώ θα ήθελα τέτοιους πλούσιους που δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι έκλεψαν τα λεφτά, δεν είναι μαφιόζοι, να τα διαθέτουν όμως σε ευεργεσίες που ανέφερα. Εγώ θέλω τον Ωνάση που έφτιαξε (οι διάδοχοί του) το Ωνάσειο και όχι τον Κόκκαλη που ταΐζει κουτσούς ποδοσφαιριστές. Σήμερα άκουσα στις ειδήσεις ότι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη (που διαχειρίζεται τα χρήματα που έβγαλε η οικογένεια Βουδούρη από τις εργολαβίες), διέθεσε στο Μέγαρο Μουσικής την ομώνυμη Μουσική Βιβλιοθήκη, η οποία αποβλέπει στην εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σε μουσικά θέματα.

Όσα κι αν κάνει το κράτος που έχει κατά κύριο λόγο την αρμοδιότητα για την κοινωνική, την πολιτιστική, την αθλητική κλπ. δραστηριότητα, πάντα υπάρχει χώρος για κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες από ανθρώπους του πλούτου, οι οποίες θα χαντακώνονταν στα χέρια των κρατικών γραφειοκρατών.

Και να σου πω ακόμα κάτι; Αντί να κάνουν τα παιδιά μνημόσυνα για γονείς και παππούδες στις εκκλησίες, να αγοράσουν και να διαθέσουν με τα ίδια λεφτά βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη της γειτονιάς ή του χωριού τους. Θα πιάσουν τόπο αυτά τα λεφτά!

Ξέρω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, απλά είχα μιαν αντίρρηση για την έκρηξή σου ενάντια σ’ αυτούς που διαθέτουν πλούτο – δεν ανήκω, όπως θα αντιλαμβάνεσαι, σ’ αυτούς για να αισθάνομαι θιγμένος – αλλά έπρεπε να ξεφύγουμε από το μηδενισμό και την απόρριψη όλων των λεφτάδων. Και όταν αποκτήσω κι εγώ τόσα πολλά λεφτά :-Ρ να είσαι βέβαια ότι θα τα διαθέσω σε βιβλιοθήκες και στη μουσική εκπαίδευση – αφού φάω πρώτα όλα τα παγωτά που δεν μπορούσα να φάω μικρός λόγω αφραγκίας :-)))