Tuesday, January 12, 2010

Ελληνική νοοτροπία και Ευρώπη

Θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά με ελληναράδικη νοοτροπία.
Να μη ξεβολευτούμε από τον μακάριο λήθαργό μας. Να μην κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, να αφήνουμε μονίμως τους μισθωτούς και συνταξιούχους να σηκώνουν τα βάρη της εφορίας και εμείς να παρασιτούμε εις βάρος άλλων!
Και όπως πάντα ο Δ. Δανίκας, ως νέος Αίσωπος, τα είπε όλα αυτά σε λίγε γραμμές:

[ ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ]
Χοιροστάσιο
Δημήτρης Δανίκας ddanikas@dolnet.gr
14608565
ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ και ακούνητο πρόβλημα αυτού του δύσμοιρου τόπου είναι το Κράτος. Διεφθαρμένο, σπάταλο, διαπλεκόμενο, καθυστερημένο, εχθρικό, παμφάγο, πελατειακό. Σαν το τυμπανιαίο πτώμα Σουλτάνου να έχει μετατρέψει τη χώρα σε προσωπικό του πτυελοδοχείο. Αυτό το παχύδερμο προκαλεί φοροδιαφυγή. Από εκεί η ταφή του πλούτου. Από εκεί το αραλίκι, η πελατεία, ο παρασιτισμός, η καθυστέρηση και η χρεοκοπία. Το στοιχειώδες κάθε κυβερνήτη είναι να ανοίξει χαντάκι και να χώσει στα τάρταρα αυτόν τον ταριχευμένο χοίρο που κοπρίζει ασυστόλως πάνω στους πολίτες. Αυτή η αισιοδοξία μεταδόθηκε από την εκλογική νίκη του Γιώργου. Αυτό το πρώτο, αυθόρμητο χαμόγελο εκατομμυρίων πολιτών. Όμως κάθε μέρα και ένα βήμα όπισθεν στη διαχείριση των ίδιων χωματερών. Η δυσοσμία του χοιροστασίου προκαλεί κοινωνική, οικονομική, υπαρξιακή ασφυξία. Μέχρι στιγμής δεν αλλάζουμε. Δυστυχώς βουλιάζουμε. Επειγόντως το κτήνος πρέπει να πεθάνει εδώ και τώρα!

Τόχω ξαναπεί πολλές φορές!
Να αγιάσει το στόμα σου, αγόρι μου!


Κάτια Α.

2 comments:

s.frang said...

Αφότου καλλιεργείς τα κτήματά σου στο FB, έχεις περιορίσει τους περιπάτους σου στον Ρήνο... Πού να τα προλάβεις όλα, να μου πεις! Σωστή!

Lorelei Am Rhein said...

Κτήματα. νησιά, πετς, χαμός...!!!!
:)