Friday, March 31, 2006

Κατάδυση



Καταδύομαι στην κολυμπήθρα των εξομολογήσεων, μια κολυμπήθρα που ξέρω καλά και με ξέρει καλά, μόνον αυτή, γιατί κανένας άλλος δεν με ξέρει. Όχι ότι δεν θέλω να με ξέρει, αλλά δεν μπορώ. Δεν μού είναι εύκολο, δεν φάνηκε ποτέ δυνατόν. Πάντα ήθελα να υπάρχει κάποιος που να με ξέρει σε βάθος, να με ανακαλύψει, να ενδιαφερθεί για τις στιγμές μου αυτές της κατάδυσης. Δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι, βοήθησα κι εγώ σ’ αυτό; Μήπως βοήθησα μόνον σ’ αυτό; Μήπως αυτό ήθελα πάντα κατά βάθος; Να παραμείνω μια άγνωστη ακόμα και στα πιο αγαπημένα και κοντινά μου πρόσωπα; Δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση, ίσως δεν θέλω να την βρω, γιατί θα τρομάξω, γιατί το οικοδόμημα της δήθεν επιφανειακής αντιμετώπισής μου από τους άλλους ίσως καταρρεύσει. Και ακόμα χειρότερα, ίσως αποδειχτεί ότι είναι μόνο δική μου υπαιτιότητα που είμαι τόσο ανεξερεύνητη από τους ανθρώπους που αγάπησα και αγαπώ.

Έχω διερωτηθεί πολλές φορές τι ακριβώς είναι μια ανθρώπινη σχέση. Όσες απαντήσεις κι αν έχω δώσει, ή έχω πάρει δεν με ικανοποίησαν. Σε καμμία απάντηση δεν βρήκα αυτό που έψαχνα. Σε καμμία απάντηση δεν υπήρχε η δική μου θεώρηση του τι είναι μια ανθρώπινη σχέση. Ίσως, σκέφτηκα τελικά, εγώ να είμαι η ανίκανη στον τομέα αυτόν. Εγώ να είμαι αυτή που δεν μπορεί να κατανοήσει το βάθος της ανθρώπινης σχέσης, που είναι ανίκανη να δοθεί κάπου ολοκληρωτικά, που είναι εντελώς σκάρτη στο να αφοσιωθεί, να προσφέρει και να υποφέρει. Όμως πάλι επαναστατεί η ανεξάρτητη φύση μου. Είναι απαραίτητο να αφοσιωθώ εντελώς; Είναι λογικό να πρέπει να υποφέρω για τον άλλον; Κι ο άλλος γιατί θέλει να υποφέρω για εκείνον; Γιατί μόνο έτσι αποδεικνύω την αγάπη μου, την αφοσίωσή μου το δόσιμό μου; Τι ανάγκες του άραγε καλύπτει με αυτό; Τι ψυχική ένδεια; Τι είμαι γι’ αυτόν; Ψυχοθεραπεία; Κι αφού εκείνος είναι τόσο βυθισμένος στο trip να καλύψει τις όποιες ψυχικές και συναισθηματικές ελλείψεις του, με τι καρδιά εγώ θα τον αφήσω να δει τις δικές μου ελλείψεις, το δικό μου συναισθηματικό κενό, την δική μου ένδεια, τις δικές μου πληγές; Δεν μπόρεσα κι ούτε ποτέ θα μπορέσω. Απλά θα φοράω ένα χαμόγελο, θα είμαι η ψύχραιμη και η δυνατή, θα προσποιούμαι την αφοσιωμένη, την απόλυτα δοσμένη, αλλά μέσα μου η μοναξιά θα ουρλιάζει. The story of my life…
Θα είμαι πάντα η ανεξερεύνητη, η άγνωστη, αυτή που δεν ανακαλύφτηκε, αυτή που έφυγε γιατί δεν μπόρεσε να κατανοήσει το βάθος της σχέσης, το απόλυτο πάθος εκείνου, την ανιδιοτελή αγάπη. Πάντα θα είμαι αυτή που δεν κατάλαβε….


7 comments:

dr.Uqbar said...

ολα ΟΚ lucy και οι εικονες κατεβαινουν.
happy blogging

Loreley-lucyluce said...

Ευχαριστώ πολύ dr. Καλό μήνα και happy blogging to u 2 :-)

Loreley-lucyluce said...

log in

Loreley-lucyluce said...

log in

Loreley-lucyluce said...

log in και τι θα γίνει επιτέλους;;;

virtual said...

Eίναι κατάθεση ψυχής...

lucy of wild flowers said...

virtual,

καλημέρα!
:-))