Sunday, February 19, 2012

Μάκης Βορίδης : Ένας μετανοημένος Άδωνις;



Ο Μάκης Βορίδης, σε πρόσφατη εκπομπή του Σταύρου θεοδωράκη, αποτάσσει το βαρύ και πολιτικά αμαρτωλό παρελθόν του, δηλώνει ένθερμος θιασώτης του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας και προ παντός, "πουλάει" γοητεία. 

Με τη βαθιά και αισθαντική φωνή του και τα αδρά χαρακτηριστικά του, παίζει το παιχνίδι της σαγήνης, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη της εικόνας του. 

Άλλωστε και από τα media του αποδόθηκαν πολύ πρόσφατα οι χαρακτηρισμοί "ωραίος και φιλόδοξος". Ο κάποτε, λοιπόν, ωραίος, φιλόδοξος και ακραίος νέος, έδωσε τη θέση του σε έναν ωραίο, γοητευτικό και μετριοπαθή πολτικό άντρα; Ίδωμεν...

Προσχωρήσας στη ΝΔ πλέον, λίγα περιθώρια έχει πια για υιοθέτηση ακροδεξιών θέσεων, κάτι που η ΝΔ έχει αποτάξει μετά βδελυγμίας.
Η πιστή υπακοή στο κόμμα είναι αδιαμφισβήτητη.
Ο ωραίος Μάκης, τώρα, έχει νομιμοποιημένη, στη συνείδηση μεγάλου μέρους των πολιτών, στέγη επάνω από το κεφάλι του. Γιαυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα βήματά του.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω ουδεμίαν σχέσιν έχουν με την ιδεολογία του παρόντος ιστολογίου, που πιστεύει ακράδαντα στη Δημοκρατία και στην ιδεώδη πολιτεία, που χαρακτηρίζεται από τέσσερις αρετές: σοφία, ανδρεία, σωφροσύνη και δικαιοσύνη. (Πλάτωνος Πολιτεία (ή Περί δικαίου)- Res Republica)

Αλλά ο κ. Βορίδης, ο γοητευτικός Μάκης, έχει πολλά βήματα να κάνει κάτω από πολλά φώτα και δυνατούς προβολείς, πλέον.
Είναι ενδιαφέρον να τον παρακολουθούμε.

Κάτια
Φεβρουάριος 2012

2 comments:

Pegasus said...

Πράγματι, ουδεμία σχέση με την Πολιτεία... Συμφωνώ. Όσο για το "τιμώμενο" πρόσωπο, νομίζω ότι προετοιμαζόταν για τους προβολείς που αναφέρεις από την εποχή του κολλεγίου. Μαζί με τους υπόλοιπους...

Lorelei Am Rhein said...

Ναι. Φιλόδοξος γαρ...